Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

23 okt Lokale politie trekt 5 rijbewijzen in na verkeerscontroles wegens onaangepaste snelheid

Afgelopen weekend voerde de lokale politie uit Beringen, Ham en Tessenderlo intensieve verkeerscontroles uit met als resultaat het intrekken van 5 rijbewijzen wegens onaangepaste snelheid. Bovendien werd één voertuig bestuurlijk in beslag genomen.

De verkeerscontroles vonden plaats op diverse locaties. In de Zandstraat in Beringen werd een bestuurder betrapt op een snelheid van 100 km/u, terwijl de maximumsnelheid daar slechts 50 km/u bedraagt. Op de Kasteletsingel-Zuid, eveneens in Beringen, werd een snelheid van 143 km/u gemeten waar slechts 90 km/u is toegestaan. Op de Industrieweg in Tessenderlo werd een snelheid van 140 km/u vastgesteld, terwijl daar een limiet van 70 km/u geldt. Op de Wasseven in Ham werd een auto betrapt op een snelheid van 88 km/u, terwijl 50 km/u de maximumsnelheid is. De rijbewijzen van deze vier bestuurders werden onmiddellijk voor een periode van 15 dagen ingetrokken.

Een opvallend voorval deed zich voor op de Koolmijnlaan in Beringen waar de politie een voertuig opmerkte dat met zeer hoge snelheid over de weg reed. Een politieploeg besloot het voertuig te volgen maar kon de bestuurder nauwelijks bijhouden. Op de Beverlosesteenweg bereikte het voertuig een snelheid van meer dan 144 km/u. De bestuurder hield geen rekening met de veiligheidsafstand tot zijn voorligger, voerde herhaaldelijk gevaarlijke en abrupte inhaalmanoeuvres uit en bracht andere weggebruikers in gevaar. Bij een kruispunt slaagde de politie erin om het voertuig tot stilstand te brengen. Ook deze bestuurder diende zijn rijbewijs onmiddellijk in te leveren en het voertuig werd bestuurlijk in beslag genomen.
‘Agressief, asociaal en gevaarlijk rijgedrag wordt helaas steeds vaker geconstateerd op openbare wegen. De politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo zet zich vastberaden in voor de aanpak van dit probleem en zal dit in de toekomst blijven doen’, benadrukt voorzitter Thomas Vints.

Daarnaast werden er snelheidscontroles uitgevoerd op de Koerselsesteenweg in Beringen, de Heidestraat in Ham en de Sparrenweg in Tessenderlo. In totaal werden 1.152 voertuigen gecontroleerd waarvan 114 te snel reden en binnenkort een boete in hun brievenbus kunnen verwachten.

De lokale politie benadrukt het belang van het respecteren van de snelheidslimieten en de verkeersregels om de veiligheid op de weg te waarborgen.