Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

26 okt Bromfietscontrole in Tessenderlo in het kader van verkeersveiligheid

Bromfietscontrole in Tessenderlo in het kader van verkeersveiligheid

In een gezamenlijke inspanning om de veiligheid van schoolgaande jeugd te waarborgen, heeft de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo in samenwerking met Campus Max een bromfietscontroleactie uitgevoerd.

Deze controleactie, gericht op het veilige verkeer rondom de schoolomgeving, vond plaats op 26 oktober 2023. De focus lag op het controleren van bromfietsen op hun snelheid en het verifiëren van de boorddocumenten van de voertuigen.

In totaal werden 19 bromfietsen onderworpen aan nauwgezette inspectie tijdens de actie. Helaas bleken 6 van deze bromfietsen in overtreding te zijn. De geconstateerde overtredingen hadden betrekking op de overschrijding van de toegestane snelheidslimieten.

De politie legde de zes betrokken bestuurders van de bromfietsen een sanctie op: zij mogen gedurende een periode van 30 dagen hun bromfiets niet meer gebruiken.

Het doel van deze bromfietscontroleactie is het vergroten van de verkeersveiligheid in de schoolomgeving en het handhaven van de geldende verkeersregels. Het is van groot belang dat schoolgaande kinderen en jongeren veilig naar school kunnen fietsen en wandelen en dat het verkeer rondom scholen zo min mogelijk risico's met zich meebrengt.