Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

23 okt Verkeerscontroles in Heusden-Zolder en Ham leiden tot intrekken van 15 rijbewijzen

In het kader van de provinciale SLim-actie (Safe Limburg) heeft de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder afgelopen weekend doelgerichte verkeerscontroles uitgevoerd in Heusden-Zolder en Ham. Het resultaat was duidelijk: 15 bestuurders werden betrapt op rijden onder invloed van alcohol en moesten onmiddellijk hun rijbewijs inleveren.

Deze gezamenlijke acties van de lokale politie getuigen van hun blijvende inzet voor verkeersveiligheid, zelfs buiten de traditionele BOB-periodes. Tijdens de recente controles werden in totaal 1.206 alcoholtests afgenomen. Het feit dat 15 bestuurders dronken achter het stuur zaten, benadrukt het belang van deze controles om gevaarlijke situaties op de weg te voorkomen.

Naast de gevallen van rijden onder invloed, werden er ook 23 processen-verbaal opgesteld voor verschillende andere verkeersovertredingen. Deze overtredingen omvatten onder meer fout parkeren, gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden, misbruik van de invalidenkaart, omkeren op de autosnelweg en het niet voldoen aan de technische eisen van voertuigen.

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder blijven vastberaden om de verkeersveiligheid te handhaven en herinnert iedereen eraan dat rijden onder invloed van alcohol of het plegen van andere verkeersovertredingen ernstige gevolgen kan hebben. Het is van cruciaal belang om verantwoordelijkheid te nemen op de weg en de verkeersregels te respecteren.