Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

19 okt Controles op overlastplaatsen door lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo

Controles op overlastplaatsen door lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo

Gisteren voerde de lokale politie controles uit op bekende overlastplaatsen in de gemeenten Beringen, Ham en Tessenderlo. Deze actie resulteerde in meerdere uitgeschreven processen-verbaal voor het illegaal bezit van verdovende middelen.

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo blijft zich inzetten voor de handhaving van openbare orde en veiligheid in hun regio. Gisteren organiseerde de politie gerichte controles op plaatsen die bekendstaan om overlastsituaties binnen hun werkgebied, waaronder 't Vlietje in Ham, het centrum van Beringen en Tessenderlo.

In Tessenderlo, specifiek bij het Binnenhof, is het een bekend fenomeen dat jongeren na schooltijd samenkomen. Tijdens de controle gisteren werd een jonge man betrapt op het illegale bezit van cannabis.

Tijdens verdere patrouilles binnen de zone stuitte de politie op een persoon die zich bezighield met illegale drugshandel. Bij de controle van deze individu bleek hij eveneens in het bezit te zijn van verdovende middelen. Daarnaast liepen er verschillende andere juridische maatregelen tegen hem. Volgende pv's werden opgesteld: pv voor het bezit en de verkoop van verdovende middelen, pv inbeslagname, pv niet naleven van voorwaarden, pv betekening van rijverbod en een pv voor het bevel tot gevangenneming.

De politie betrapte ook nog vijf andere bestuurders op het gebruik of bezit van verdovende middelen.

Naast de drugsovertredingen heeft de politie ook verschillende pv's uitgeschreven voor andere verkeersovertredingen, waaronder:

  • 6 pv's voor het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur.
  • 3 GAS-boetes voor fout parkeren.
  • 2 pv's voor jongeren wegens het niet gebruiken van fietsverlichting.
  • 2 pv's voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.
  • 3 pv's voor het negeren van een verbodsbord.
  • 1 pv voor het ontbreken van een geldige keuring.
  • 1 pv voor rijden ondanks een rijverbod, waarbij het voertuig werd geïmmobiliseerd.

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo zet haar inspanningen voort om de veiligheid op de weg en de naleving van de wet te waarborgen en zal blijven werken aan de vermindering van overlast en criminaliteit in de regio.