Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

18 okt Lokale Politie Beringen/Ham/Tessenderlo blijft inzetten op verkeerscontroles in schoolomgevingen

Als onderdeel van de provinciale actie "veilige schoolomgeving" zet de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo haar controles rond scholen voort. Uit recente controles blijkt dat het (correct) dragen van de veiligheidsgordel nog steeds de meest voorkomende overtreding is.

Gisteren heeft de wijk- en verkeersdienst van de lokale politie BHT het verkeer in en rond de OBAMA- en XPLOW-scholen in Beringen gecontroleerd. Opnieuw hebben 5 bestuurders een proces-verbaal ontvangen voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Het is van groot belang dat ouders het goede voorbeeld geven op het gebied van veiligheid, vooral in de nabijheid van scholen.

Een bestuurder werd beboet omdat hij te veel passagiers vervoerde. De wagen van een andere chauffeur werd geïmmobiliseerd omdat hij passagiers vervoerde terwijl hij een voorlopig rijbewijs had. Bovendien werd een proces-verbaal opgemaakt omdat er een kind achterin de auto werd vervoerd, hoewel de achterbank uit het voertuig was verwijderd. De betrokken bestuurder gebruikte ook geen richtingaanwijzers en vertrok na de verbalisatie met piepende banden. Een andere bestuurder droeg geen veiligheidsgordel, beschikte niet over een geldig rijbewijs en kon geen verzekeringsbewijs tonen. Ook deze persoon werd beboet.

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo benadrukt het belang van verkeersveiligheid in de schoolomgeving en blijft zich inzetten voor de handhaving van de verkeersregels om de veiligheid van alle weggebruikers, met name kinderen, te waarborgen.