Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

18 okt Gezamenlijke verkeersactie in Beringen leidt tot de inning van meer dan € 15.000 aan penale boetes

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo heeft in samenwerking met de Federale Overheidsdienst Douane een verkeersactie uitgevoerd wat resulteerde in de inning van meer dan € 15.000 aan penale boetes.

De gezamenlijke actie tussen de lokale politie en de FOD Douane had als hoofddoel het aanpakken van verschillende vormen van overtredingen op de weg met speciale aandacht voor wanbetalers en personen met openstaande boetes en schulden. De controles vonden plaats langs de Paalsesteenweg en de Koolmijnlaan in Beringen.

De FOD Douane heeft tijdens deze actie niet alleen bestuurders met openstaande verkeersboetes of verkeersbelasting aangepakt, maar ook diegenen met onbetaalde penale boetes of openstaande douane- en accijnsschulden. Als gevolg van deze operatie werd er een totaalbedrag van € 15.348 aan penale boetes geïnd.

Tijdens de controle werden twee bestuurders geconfronteerd met boetes die ze niet ter plekke konden betalen. Als gevolg daarvan werden hun voertuigen getakeld.

Bovendien werden 12 andere bestuurders beboet voor verschillende verkeersovertredingen, waaronder het niet dragen van de veiligheidsgordel, het rijden met een voertuig zonder geldige keuring, het negeren van verkeersborden, het ontbreken van een wettelijke kentekenplaat, fout parkeren en het niet voldoen aan de technische vereisten voor bromfietsen.

De lokale politie en de FOD Douane blijven zich inzetten voor de handhaving van de verkeersregels en de inning van openstaande boetes en schulden, met als uiteindelijke doel de verkeersveiligheid te verbeteren en de naleving van de wet te handhaven.