Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

16 sep Wagen in beslag genomen na gevaarlijke rijmanoeuvres in Ham

Wagen in beslag genomen na gevaarlijke rijmanoeuvres in Ham

Vrijdag werd een voertuig bestuurlijk in beslag genomen op de Nikelaan in Ham nadat de bestuurder meermaals zichzelf en andere weggebruikers in gevaar had gebracht.

Vorige week werd de aandacht van een patrouille van de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo getrokken door een auto die in Ham aan hoge snelheid over de Heppensesteenweg reed.

Tijdens het achtervolgen van het voertuig stelde de politie vast dat de bestuurder zich schuldig maakte aan diverse gevaarlijke rijmanoeuvres. Zo reed hij herhaaldelijk over het fietspad en reed hij gevaarlijk dicht langs een fietser. In de dorpskern van Kwaadmechelen moest de bestuurder hevig remmen en snel terug invoegen om een frontale aanrijding met een tegenligger te vermijden. Daarnaast negeerde hij de doorlopende witte lijn bij het inhalen.

De politie slaagde erin de bestuurder tot stilstand te brengen op de Nikelaan in Ham waar zijn voertuig onmiddellijk in beslag werd genomen. De man zal worden uitgenodigd voor een verhoor bij de burgemeester die zal beslissen over de eventuele vrijgave van het voertuig