Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

09 sep Drie straatracers van de weg gehaald op de Kasteletsingel in Beringen

Afgelopen weekend heeft de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo op de Kasteletsingel drie voertuigen bestuurlijk in beslag genomen vanwege betrokkenheid bij een straatrace.

De politie merkte de situatie op toen een patrouilleploeg een aantal voertuigen zag staan voor een rood verkeerslicht op het kruispunt van de Kasteletsingel en de Nijverheidsstraat. Bij het naderen hoorden de agenten hoe de bestuurders van enkele auto's hun motoren lieten ronken in de vrijloopstand en elkaar aanmoedigden om te racen. Zodra het verkeerslicht op groen sprong, raceten twee van de voertuigen weg, gevolgd door een derde.

De auto's versnelden snel, waarbij hun motoren luid te horen waren en er rook uit de uitlaten kwam bij het optrekken. De politie kon de straatracers pas tegenhouden toen ze opnieuw moesten stoppen voor een rood verkeerslicht en ging over tot een bestuurlijke inbeslagname van drie voertuigen.

Bestuurlijke inbeslagname van voertuigen

Deze bestuurlijke inbeslagname is een maatregel bedoeld om gevaarlijke bestuurders van de weg te halen, hun roekeloze rijgedrag te ontmoedigen en verdere incidenten te voorkomen. De voertuigen worden getakeld en opgeslagen op een bewaakte locatie.

De bestuurders of eigenaren van de auto's zijn verantwoordelijk voor de kosten van de inbeslagname. De stad Beringen organiseert een hoorzitting om te bepalen of de inbeslagname wordt opgeheven. De kosten moeten onmiddellijk worden betaald.

Voorzitter Thomas Vints benadrukt het belang van deze strikte maatregelen om de verkeersveiligheid te beschermen en straatraces te stoppen. "Straatracen vormt een groot risico voor alle weggebruikers. We zullen blijven optreden tegen dit gevaarlijke gedrag om onze wegen veilig te houden."