Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

16 okt Aanrijding met vluchtmisdrijf op de Heppensesteenweg , twee voetgangers gewond

Aanrijding met vluchtmisdrijf op de Heppensesteenweg , twee voetgangers gewond

In de nacht van vrijdag  op zaterdag heeft er zich een ernstig incident voorgedaan op de Heppensesteenweg in Beringen waarbij twee voetgangers werden aangereden. Het betrokken voertuig pleegde vluchtmisdrijf maar werd later gelokaliseerd en de verdachte werd gearresteerd.

Zaterdagochtend, 14 oktober 2023,  omstreeks 2.45 uur kreeg de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo een melding binnen van een verkeersongeval op de Heppensesteenweg, waarbij voetgangers zouden zijn aangereden. Ter plaatse werden in de grasberm een man en een vrouw aangetroffen,  die allebei tekenen van onderkoeling vertoonden. Het vrouwelijke slachtoffer, een 41-jarige vrouw uit Beringen geraakte slechts lichtgewond.. De 35-jarige man, die eveneens in Beringen zou verblijven, geraakte ernstig gewond door de aanrijding. De aanrijding zou gebeurd zijn terwijl beide voetgangers zich op het fietspad bevonden.

De politieploegen konden op de plaats van het ongeval verschillende brokstukken ontdekken op de rijbaan, wat geleid heeft  tot de identificatie van het aanrijdende voertuig en de eigenaar ervan. De verdachte werd enige tijd later aangetroffen in Peer en kon worden gearresteerd. De verdachte werd op zondag 15 oktober  voorgeleid bij de Hasseltse onderzoeksrechter die besloot om de 27 -jarige man uit Peer aan te houden en te laten overbrengen naar de gevangenis.