Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

03 okt Lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo richt zich op de veiligheid rond de schoolpoorten

Lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo richt zich op de veiligheid rond de schoolpoorten

In het kader van de veiligheid van schoolverkeer heeft de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo in de laatste week van september intensieve acties uitgevoerd bij schoolpoorten binnen hun zone. Tijdens deze operatie werden 94 processen-verbaal opgesteld voor verschillende verkeersovertredingen.

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo heeft in het kader van veilig schoolverkeer de veiligheid rondom schoolpoorten in hun werkgebied nauwlettend onder de loep genomen. Hoewel de actie al in september begon, was het in de eerste weken voornamelijk gericht op sensibilisering, waarbij overtreders slechts waarschuwingen kregen. Vorige week is de handhaving echter strenger geworden en op slechts vijf dagen tijd werden 94 processen-verbaal opgesteld voor verschillende verkeersovertredingen.

De resultaten van deze acties zijn als volgt:

  • Negeren van verkeersborden: 12 processen-verbaal
  • Parkeerovertredingen: 28 processen-verbaal
  • Gsm-gebruik achter het stuur: 8 processen-verbaal
  • Gordeldracht (inclusief kinderen): 35 processen-verbaal
  • Drugs in het verkeer: 1 proces-verbaal
  • Opgefokte bromfietsen: 2 processen-verbaal
  • Geen geldig rijbewijs: 2 processen-verbaal
  • Rijden onder invloed van alcohol: 1 proces-verbaal
  • Jongeren (-18) die proces-verbaal kregen: 5 processen-verbaal

Veiligheid rond de schoolpoorten is een gedeelde verantwoordelijkheid van alle betrokkenen, waaronder bezoekers, kinderen en ouders. Helaas blijkt dat dit verantwoordelijkheidsbesef niet altijd wordt nageleefd. Het is van cruciaal belang om onze jongeren in het verkeer te beschermen en hen bewust te maken van de regels en gevaren die erbij komen kijken.

De voorzitter van het politiecollege, Thomas Vints, benadrukt het belang van deze acties en de noodzaak om de veiligheid van schoolgaande kinderen te waarborgen. "Het beschermen van onze jongeren in het verkeer is van uiterst belang en dit kan alleen worden bereikt door het voorbeeld te geven en de verkeersregels te respecteren," aldus de voorzitter.

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo zal blijven werken aan de verkeersveiligheid rondom scholen en zal in de toekomst soortgelijke acties blijven uitvoeren om de bewustwording en naleving van verkeersregels te bevorderen.