Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

26 sep Veiligheid van scholieren prioriteit bij verkeersactie in Beringen

Veiligheid van scholieren prioriteit bij verkeersactie in Beringen

In het kader van de "Actie Veilig Schoolverkeer" heeft de wijk- en verkeersdienst van de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo deze week een doelgerichte verkeersactie uitgevoerd in de nabijheid van de Picardschool in Beringen. Tijdens deze operatie werden in totaal 23 verkeersinbreuken vastgesteld die een ernstige bedreiging vormen voor de veiligheid van onze kinderen op weg naar school.

De provinciale actie "Veilig Schoolverkeer" ging van start op 1 september en sindsdien heeft de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo actief toezicht gehouden bij scholen binnen hun zone. Vandaag werd een specifieke verkeersactie georganiseerd in de omgeving van de Picardschool in Beringen waarbij de nadruk lag op het handhaven van de verkeersveiligheid in de schoolzone.

Helaas moeten we vaststellen dat niet alle weggebruikers de verkeersregels en voorschriften naleefden, wat leidde tot 23 uitgeschreven boetes. Onder deze inbreuken bevonden zich ernstige overtredingen, waaronder:

  • 9 personen die geen veiligheidsgordel droegen in hun voertuigen, waardoor niet alleen hun eigen veiligheid, maar ook die van anderen in gevaar kwam.
  • 5 kinderen die onjuist of helemaal niet waren bevestigd in kinderzitjes, wat in strijd is met wettelijke voorschriften en een groot risico vormt voor hun welzijn.
  • 2 bestuurders die werden beboet voor het inhalen van een fietser binnen een fietszone, wat de verkeersveiligheid in gevaar bracht.
  • 1 chauffeur die een verbodsbord negeerde.
  • 4 bestuurders die een GAS-boete ontvingen voor foutparkeren, wat bijdraagt aan de verkeersopstoppingen en onveilige situaties rondom scholen.
  • 1 bestuurder die een verkeersbord negeerde met een verplichte rijrichting.

Daarnaast werd een beginnende bestuurder betrapt op het niet dragen van de veiligheidsgordel en bleek het voertuig niet gekeurd te zijn. In dit geval werd een proces-verbaal opgemaakt.

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo benadrukt het belang van verkeersveiligheid, vooral in de omgeving van scholen waar kinderen dagelijks passeren. Het naleven van de verkeersregels en voorschriften is van essentieel belang om de veiligheid van alle weggebruikers, en met name van onze jonge scholieren, te waarborgen.