Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

15 okt Lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo immobiliseert 10 voertuigen wegens inbreuken op rijbewijseisen

Lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo immobiliseert 10 voertuigen wegens inbreuken op rijbewijseisen

In de periode van 30 september tot en met 15 oktober heeft de verkeersdienst van de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo tien voertuigen moeten immobiliseren. Deze maatregelen werden genomen omdat de bestuurders niet in orde waren met de regelgeving met betrekking tot het rijbewijs.

De controles toonden aan dat de inbreuken als volgt waren:

  • Vier bestuurders voldeden niet aan de voorwaarden van hun voorlopig rijbewijs (categorie M36). Deze overtredingen omvatten onder andere het rijden zonder verplichte begeleiding of op ongeoorloofde tijdstippen.
  • Drie personen bestuurden een voertuig terwijl hun rijbewijs voor een langdurige periode was ingetrokken. Dit betekent dat zij geen toestemming hadden om een voertuig te besturen.
  • Drie bestuurders reden zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, wat een ernstige overtreding is van de verkeerswetgeving.

 

De politie benadrukt het belang van naleving van de regels rond het rijbewijs om de veiligheid op de weg te waarborgen. De komende tijd zullen er dan ook verdere gerichte controles plaatsvinden. Bestuurders die de regels overtreden, riskeren niet alleen een zware boete, maar ook de immobilisatie van hun voertuig.