Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

03 sep Politie Beringen/Ham/Tessenderlo haalt meerdere opgevoerde bromfietsen uit het verkeer

Politie Beringen/Ham/Tessenderlo haalt meerdere opgevoerde bromfietsen uit het verkeer

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo heeft de voorbije dagen verschillende bromfietsen uit het verkeer gehaald wegens overtredingen.

In Tessenderlo werden vier bromfietsen opgemerkt waarvan één zonder nummerplaat en drie met afgeplakte nummerplaten. Bij het zien van de politieploeg probeerde het viertal te vluchten. Na een achtervolging konden twee van de bromfietsen tot stilstand worden gebracht.

Een controle op de rollentestbank wees uit dat de snelheid van deze bromfietsen in beladen toestand was opgedreven tot 87 km/u en 99 km/u, wat aanzienlijk hoger is dan de toegestane snelheid. Beide bromfietsen werden onmiddellijk geïmmobiliseerd.

Daarnaast werd op de Schoterweg in Tessenderlo een andere bromfiets onderschept waarvan de nummerplaat niet zichtbaar was. Bij het tot stilstand komen van de bromfietser klapte de bestuurder de nummerplaat open via een speciaal mechanisme. De bestuurder verklaarde dat hij al meerdere keren aan de politie was ontsnapt omdat zijn bromfiets sneller reed.
Ook deze bromfiets werd op de rollentestbank getest en bleek te zijn opgevoerd tot snelheden van 98 km/u en 92 km/u in beladen toestand. Deze bromfiets werd voorlopig voor 30 dagen in beslag genomen.

De politie benadrukt dat opgevoerde bromfietsen niet alleen illegaal zijn, maar ook een groot risico vormen voor de veiligheid van zowel de bestuurder als andere weggebruikers. Er zullen dan ook strenge controles blijven plaatsvinden om de verkeersveiligheid te waarborgen.