Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

02 aug Lokale Politie Beringen/Ham/Tessenderlo organiseert gerichte verkeers- en overlastcontroles

Lokale Politie Beringen/Ham/Tessenderlo organiseert gerichte verkeers- en overlastcontroles

De voorbije week organiseerde de lokale politie BHT diverse gerichte verkeers- en overlastcontroles in de zone. Hierbij werden meerdere overtredingen vastgesteld en werd bijna € 9000 aan achterstallige verkeersbelasting geïnd.

Overlastcontroles

Er vonden controles plaats op diverse overlastlocaties binnen de zone. In Koersel werd een groep jongeren gecontroleerd. In de buurt van deze groep werden door de drugshond op verschillende locaties tussen de struiken verdovende middelen aangetroffen. De ouders van de minderjarigen werden op de hoogte gebracht van de situatie.

Tijdens de patrouilles werd ook een persoon in het bezit van drugs aangetroffen. Dit leidde tot een verder onderzoek, waarbij een dealer werd geïdentificeerd en een huiszoeking werd uitgevoerd. Dit resulteerde in de opstelling van zeven processen-verbaal die betrekking hebben op het dealen van verdovende middelen.

 

Verkeerscontroles

Op de Heppensteenweg en de Beverlosesteenweg werd er gecontroleerd in samenwerking met de Vlaamse Belastingsdienst. Tijdens deze controles bleek dat twaalf bestuurders hun verkeersbelasting (nog) niet hadden betaald, goed voor een bedrag van bijna € 9000. Eén bestuurder kon de boete van € 1227 niet betalen, waardoor zijn wagen werd getakeld.

  • Het rijbewijs van vier bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken wegens gebruik van de gsm achter het stuur.
  • Eén bestuurder werd beboet omdat hij een vals rijbewijs voorlegde. De man bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Het voertuig werd getakeld en ook de eigenaar van het voertuig werd beboet omdat hij zijn voertuig toevertrouwde aan iemand zonder rijbewijs.
  • Het voertuig van een man met een voorlopig rijbewijs, die reed zonder begeleider en met een Z-plaat, werd eveneens getakeld.
  • Vier bestuurders beschikten niet over een geldig keuringsbewijs en ontvingen een proces-verbaal.

Tijdens de verkeersacties werden twee rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken wegens onaangepaste snelheid. Op de Sparrenweg in Tessenderlo werd een bestuurder betrapt die 123 km/uur reed waar slechts 70 km/uur is toegestaan. Daarnaast werd op de Paalsesteenweg een motorfiets aan 95 km/uur gesignaleerd, terwijl de maximumsnelheid daar 50 km/uur bedraagt. De bestuurder van de motorfiets aarzelde bovendien niet om te rijden zonder het stuur vast te houden.

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo benadrukt het belang van verkeersveiligheid en zal blijven inzetten op gerichte controles om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen en overlast te verminderen.