28 okt Meer sociale controle voor een veiliger buurt
Woninginbraken blijven overal in onze provincie een maatschappelijke plaag, ook binnen onze politiezone.
In november 2015 nam Ronny Myny in Paal het initiatief tot het oprichten van een buurtpreventienetwerk: buurtbewoners maken elkaar attent op zaken die spelen in de buurt. Zo kunnen ze samen een oogje in het zeil houden en sneller verdachte situaties melden bij de politie. Deze werkwijze verhoogt de sociale controle en heeft als doel inbraken zo veel mogelijk te voorkomen.
De groep telde al vrij snel 100 leden. Mits er toen echter nog té weinig officiële afspraken waren liep de werking van deze groep niet altijd even vlot. Rony bleef echter niet bij de pakken zitten en riep de hulp van de stad Beringen in.
In samenwerking van de stad Beringen, de lokale politie en het CIC (Communicatie en Informatiecentrum) Limburg (of de ‘101-centrale’) werden afspraken vastgelegd: om de werking te optimaliseren werd er voor alle leden werd een strikte gedragscode opgemaakt.
De stad Beringen lanceerde hierna een oproep om nog meer initiatieven op te starten. 9 coördinatoren gingen op dit initiatief in en vormen momenteel het boegbeeld van de WhatsApp-werking in Beringen.
Onze coördinatoren zijn nog steeds op zoek naar nieuwe leden en willen zo veel mogelijk burgers warm maken om het initiatief te vervoegen om samen ‘gewapend’ de donkere wintermaanden in te gaan. Immers, hoe meer sociale controle, hoe veiliger de buurt of…hoe meer buurten veiliger!
Je online aanmelden als WhatsApp-lid kan via deze link. Aarzel niet en help woninginbraken een stop toe te roepen!
Nog niet overtuigd? Bekijk ook onderstaand filmpje.
http://www.tvl.be/nieuws/inbrakengolf-whatsapp-groepen-in-beringen-extra-alert-36293
Op de foto vlnr: Tim Moermans, Danny Boelanders, Tijs Lemmens, Ronny Myny en Stijn Vaesen (back-up Ronny Myny)