Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

10 mei Vijf hardrijders rijbewijs kwijt na politiecontrole

Vijf hardrijders rijbewijs kwijt na politiecontrole

 

‘Onaangepaste snelheid’ was de reden tot onmiddellijk intrekking van het rijbewijs van vijf bestuurders binnen de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo.

 

De politie Beringen/Ham/Tessenderlo heeft op verschillende locaties de snelheid van automobilisten gecontroleerd. Daarbij hebben verschillende bestuurders een boete gekregen omdat ze harder reden dan toegestaan is.

Vijf bestuurders maakten het zo bont dat hun rijbewijzen onmiddellijk werden ingevorderd:

  • Op de Sparrenlaan in Tessenderlo reed een man 130 km/uur waar 70 km/uur toegelaten is.
  • Eén bestuurder reeds 120 km/uur op de Hulsterweg (maximum toegelaten 70 km/uur) en 100 km/uur in de Stationsstraat in Tessenderlo (maximum toegelaten 50 km/uur).
  • Op de Paalsesteenweg reed een man 120 km/uur waar 70 km/uur toegelaten is. Dezelfde man behaalde vervolgens op de E313 snelheden tot 170 km/uur.
  • Een vierde persoon behaalde een snelheid van 150 km/uur op de Kasteletsingel-Zuid in Beringen. Hier is maximum 90 km/uur toegelaten.
  • In het centrum van Paal was een persoon met zijn wagen aan het driften op de Heldenlaan. Hij had drie personen bij hem in het voertuig zitten. Eén persoon hiervan bleek geseind te staan.

 

Er werden nog 5 pv’s opgemaakt waaronder 1 pv voor het bezit van drugs, 1 pv voor het rijden onder invloed van alcohol, 1 pv voor het ontbreken van een verzekering en 2 pv’s voor het gebruik van de GSM achter het stuur.