Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

18 sep Extra controle op zwerfvuil en sluikstorten

Het politiekorps van Beringen/Ham/Tessenderlo kondigt strengere controles aan op zwerfvuil en sluikstorten. Het initiatief kadert binnen de ‘Vlaamse Handhavingsweek’ die op maandag 18 september 2017 van start gaat.
 
Tijdens de ‘Handhavingsweek’ gaan handhavers in heel Vlaanderen op pad om op te treden tegen zwerfvuil en sluikstorten. Ook het politiekorps van Beringen, Ham en Tessenderlo gaat de strijd aan tegen vervuilers. ‘Wij willen vooral een signaal geven aan de burgers dat sluikstorten en zwerfvuil niet door de beugel kunnen’, aldus waarnemend korpschef Geert Wouters.
 
Het korps plant diverse acties in. De wijkinspecteurs houden een extra oogje in het zeil aan de schoolpoorten. Er wordt aandacht besteed aan zwerfvuil dat bestuurders achterlaten op de openbare weg en in verschillenden buurten zullen de inspecteurs toezien op sluikstorten en de openbare netheid.  Een extra digitale lichtkrant wordt beurtelings ingezet in de 3 gemeenten. Het korps haalde hiervoor hun inspiratie uit oude Vlaamse spreuken en hoopt op deze manier de burgers op een ludieke manier te sensibiliseren.

 

'Geen sluikstort zonder vervuiler.'

'Na sluikstorten, komt betalen!'

'De vervuiler betaalt.'

'Ten afval!'

'Afval opruimen is goud.'

...