Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

Conflicten en geweld

Moeilijk moment? Praten helpt!


Het cliché wil dat tegenslagen deel uitmaken van het leven. Een ongeluk, ontslag, ziekte, overlijden... het kan iedereen overkomen. En dat kan hard aankomen. Gelukkig sta je er tijdens deze moeilijke periode niet alleen voor.

Tele-onthaal

Bij Tele-onthaal kan je terecht met al je problemen, hoe groot of klein ook. Je kan je verhaal gratis en op een anonieme en veilige manier delen. De vrijwilligers van Tele-onthaal bieden je niet alleen een luisterend oor, ze kunnen je ook inzicht geven in je probleem of vraag.

Tel.: 106 (24/7)
www.tele-onthaal.be

Zelfmoordlijn

Heb je donkere gedachten en lijkt zelfmoord de enige oplossing? Bij de Zelfmoordlijn staat er altijd iemand voor je klaar. Elk gesprek is gratis en anoniem. Ook als je zelf geen zelfmoordgedachten hebt, maar je zorgen maakt over iemand anders kan je hulp vragen. Hetzelfde geldt voor nabestaanden die nood hebben aan een babbel.

Tel.: 1813 (24/7)
www.zelfmoord1813.be

Druglijn

Drank, drugs en pillen, maar ook gokken en gamen kunnen een grotere impact hebben dan je zou willen. Bij de Druglijn luisteren ze naar je verhaal zonder je te veroordelen. En als je wil, helpen ze je op weg naar de juiste hulp. Het nummer is niet gratis, maar bellen via skype of chatten is dat wel.

Tel.: 078 15 10 20 (ma-vr van 10-20 uur)
www.druglijn.be

Kankerlijn

De diagnose van kanker komt niet alleen hard aan bij patiënten, ook familie, vrienden en kennissen krijgen een grote schok te verwerken. Heb je nood aan deskundig advies of gewoon aan een luisterend oor? Alles wat met kanker te maken heeft komt hier aan bod, ook de wetenschappelijke en medische aspecten. Omgekeerd helpen gebruikers van de Kankerlijn met het blootleggen van eventuele problemen. Kom op tegen Kanker kan zo op zoek gaan naar langetermijnoplossingen.

Tel.: 0800 35 445 (ma-vr van 9-12 uur en van 13-17 uur)
www.komoptegenkanker.be

Diabetes infolijn

Gratis en laagdrempelige informatie aanbieden op maat, dat is het doel van de Diabetes Infolijn. Alle thema's worden besproken. Denk bijvoorbeeld aan voeding en medicatie, maar ook kwesties zoals terugbetaling en verzekeringen komen aan bod. Dankzij deze hulplijn kan de Diabetes Liga de vinger aan de pols houden en indien nodig actie ondernemen om de belangen van mensen met diabetes te verdedigen.

Tel.: 0800 96 333 (ma-vr van 9-15 uur, behalve op dinsdagvoormiddag)
www.diabetes.be/diabetes-infolijn

Online zelfhulpcursussen

Eens goed je hart luchten kan deugd doen, maar sommige mensen hebben meer nodig. Dan kan een zelfhulpcursus van pas komen. Die laat je toe om op je eigen tempo aan je probleem te werken. Maar uiteraard kan zo'n cursus nooit een vervanging zijn voor andere vormen van professionele hulp als dit nodig is. Een greep uit het aanbod:



Meer info?

Hoofdcommissariaat Beringen - De dienst jeugd en gezin
011 27 95 79
PZ.BHT.slb@police.belgium.eu

Waar?
Hoofdcommissariaat Beringen